739.14 HEL
COHOUSING HUIS ELF – LEBBEKE

Opdracht: Herbestemming bestaande hoeve tot cohousing project met 6 wooneenheden/ uitvoeringsproject en opvolging uitvoering Huis Oost.

Opdrachtgever: Huis Elf, Bruno Verschaeve, Hélène Erauw

Projectarchitect: Mita De Baere

Fase: In uitvoering.

Totale oppervlakte: 450 m2

 

Op zoek naar een plek om te wonen hebben de opdrachtgevers in het landelijke Lebbeke een voormalige hoeve aangetroffen met een woning, schuur, stallen… groot genoeg voor cohousing.

Door het treinstation kortbij, de zuidgerichte tuin en het uitzicht over de velden was men snel overtuigd. De hoeve werd in 2006 aangekocht om er een cohousing tot leven te brengen onder de naam “HuisElf”. De bestaande woning en de schuur werd ecologisch gerenoveerd en de oude stallen afgebroken.

Lees verder …