687.12 VPZ
UITBREIDING WONING

Opdracht: Uitbreiding en renovatie woning tot dokterspraktijk en woning.

Opdrachtgever: Van den Abeele – Poppe

Projectarchitect: Peter Van Driessche

Fase: Uitgevoerd.

 

Een half-open bebouwing – een bestaande ééngezinswoning – werd uitgebreid met leefruimtes om een dokterspraktijk zijn bestemming binnen het oorspronkelijke volume te kunnen geven. Aan de zijkant en achteraan werd een belangrijke ruimtelijke zuid- en tuin gerichte bijbouw gerealiseerd in de stijl van de bestaande woning, met recuperatiesteen en houten schrijnwerk. Het geheel baadt in het licht en heeft een heel ruimtelijk gevoel door toepassing van verschillende hoogtes in de leefruimtes. Op die manier kan het licht diep doordringen in de woning. Er werd gebruik gemaakt van overstekende dak uitbouwen om de opwarming van de leefruimtes te voorkomen.